19 Ekim 2011 Çarşamba

Kokteyllerin Yaradılış Tarihleri

Bellini : Giusseppe Cipriani, Bellini’yi 1943’de, Venedik Harry’s Bar’da yaratmıştır.

Bloody Mary : Fernand “Pete” Peitot, Bloody Mary’i, 1912’de Paris’de Harry’s Bar’da yaratmıştır.
Brandy Alexander : Tahmini olarak 1922’de gün ışığına çıkmıştır ve Londra Ciro’nun Kulüb’ünde çalışan Harry MacElhone’a atfedilmiştir.
Bronx : New York, Waldorf Astoria’da Johny Solon tarafından,  Bronx hayvanat bahçesini ziyaretinden sonra bulunmuştur.
Buck’s Fizz : 1921’de, Londra’da Buck’s Kulüb’de bir barmen olan Bay McGary tarafından yaratılmıştır.
Daiquiri : Orijinal daiquiri, Küba’da çalışan Amerikalı bir maden mühendisi olan Jennings Cox tarafından yaratılmıştır ve ismini Santiago yakınındaki bir kasabadan almıştır.
Dry Martini : Bazıları, 1880lerin sonlarında Martinez olarak adlandırılırken, Jerry Thomas’ın martiniyi yarattığına inanır.  Martinez’de, Martini di Armia di adında bir barmenin onu New York Knickerbocker otelinde yarattığını iddia eden bir plaket var.  Kesin olarak, 1900’lerde, barmenler ve müşteriler tarafından Avrupa ve Amerika’da iyi bilinir hale geldi.
Frozen Daiquiri : İlk Frozen Daiquiri, La Floridita Bar’da Constantino Ribailaqua tarafından 1912’de Havana, Küba’da yaratılmıştır.
Gin Fizz : İlk olarak 1870’lerde magazin makalelerinde bahsedilmiştir.
Horse’s Neck : Orijinal reçete alkol içermiyor fakat 1910 civarında bourbon eklendi.  Diğer içkilerde kullanıldı fakat şimdi en populer olanı brandy.
Irish Coffee : Irish Coffee’nin orijinal reçetesi, İrlanda, Shannon Havaalanında şef barmen olan Joe Sheridan tarafından yaratılmıştır.
John Collins : Orijinal Collins, 1800lerin başlarında, Londra Conduit  Caddesinde, Limmersdaki baş barmen tarafından yaratıldı.
Kir : Fransa, Burgandy’deki çiftlik çalışanları, şaraplarını daha içilebilir yapmak için bunu yarattılar.
Kir Royale : Şarabın yerini şampanya aldığında, içkiye yeni bir isim verildi.
Mai-Tai : Mai-Tai’nin orijinal yaratımına ilişkin iki iddia var.  Kabul edilen iddia, 1930larda, Hollywood’da Don the Beachcomber Restauranında Don Beach için olanıdır.  Diğer versiyon, 1944’de Trader Vics’dedir.
Manhattan : Manhattan, 1874 yılı civarında, Manhattan Kulüb’e atfedilmiştir.
Margarita : İsmi Amerikalı aktris Marjorie King tarafından verilmiştir, “Rancho Gloria”’nın sahipleri tarafından, Meksika, Tijuana yakınlarında yaratılmıştır.
Mimosa : Buck’s Fizz’den farklı olarak, Grand Marnier’in iki atım eklenmesiyle, bu kokteyl, 1925’de, Fransa’da, Paris’teki Ritz Otelde yaratılmıştır.
Mojito : 1942’de, Küba Havana’da La Bodeguita del Medio’da Angelo Martinez tarafından yaratılmıştır.
Negroni : İsmi, Floransa’da Casoni Bar’ı düzenli olarak ziyaret eden Count Camillo Negroni’den çıkmıştır ve kendisi Fosco Scarselli tarafından, 1919’da yaratılmıştır.
Old Fashioned : Bu kokteyl, Kentucky’de bourbon üretim fabrikası olan Colonel James E Pepper ve Pendennis Kulüb’in barmeni Louisville tarafından yaratılmıştır.
Pina Colada : İki barmen bunu bulduğunu iddia ediyor.  Biri, 1954’te Caribe Hilton’dan Ramon Marrero Perez ve diğeri 1963’te La Barrachina Restaurandan Don Ramon Portas Mingot.
Planter’s Punch : 1879’da Myerlerin Rum içki fabrikasının açılışını kutlamak amacıyla yaratılmıştır.
Screwdriver : 1950lerde yaratılmıştır.
Sezarac : Amedee Peychaud’un 180’lerde James Bond’un Live and Let Die filmi için yapılmıştır.
Singapore Sling : Orjinali, 1915’de Singapur Raffles Otel’de barmen olan Ngiam Tong Boon tarafından yaratılmıştır.
Tequila Sunrise : 1930'larda yaratılmış olan bir Meksika içeceğidir.
Whitte Lady : Londrada 1919’da Ciro’s Club’tan Harry Mac Elhone tarafından yaratılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder