17 Ekim 2011 Pazartesi

Barmen'in Görevi

Barmen'in Yaptığı Görev ve İşlemler
Barmen, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gerekliliklerine uygun olarak, aşağıdaki görev ve işlemleri yerine getirir.


GÖREVLER
İŞLEMLER
A- İş Organizasyonu Yapmak
A01- Günlük memorandumları, notları vb. incelemek
A02- İş programı yapmak
A02- Malzeme ihtiyacını belirlemek
A04- Malzeme talep etmek
A05- Yardımcı elemanlara iş dağılımı yapmak
A06- Yangın ve güvenlik sistemlerini kontrol etmek
A07- Makine ve ekipmanların bakımını sağlamak
A08- Bar menüsünü hazırlamak
A09- İçki ve katkı maddelerini seçmek
A10- Maliyet hesabı yapmak
B- Servise Hazırlık Yapmak
B01- Çalışma alanını temizlemek
B02- Malzemeleri temin etmek
B03- İçki şişelerini hazırlamak
B04- Bardakları yıkamak
B05- Bardakları servise hazırlamak
B06- Makine ve ekipmanı servise hazırlamak
B07- Meşrubat ve bira dolaplarını doldurmak
B08- Salonu düzenlemek
B09- Masaları hazırlamak
B10- Sıkma meyva suyu hazırlamak
B11- Garnitür hazırlamak
B12- Meze/çerez hazırlamak
B13- Puro kutusunu hazırlamak
B14- Müzik sistemini, ışık düzenini, salon ısısını ayarlamak
C- Servis Yapmak
C01- Siparişi almak
C02- Adisyon açmak
C03- Damıtık içki servisi yapmak
C04- Mayalı içki servisi yapmak
C05- Birleştirilmiş içki servisi yapmak
C06- Koktely servisi yapmak
C07- Alkolsüz içecek servisi yapmak
C08- Sıcak içecek servisi yapmak
C09- Kül tablasını değiştirmek
C10- Boşları toplamak
C11- Siparişi takip etmek
C12- Adisyonu takip etmek
C13- Hesap almak
D- Konuklarla İletişimi Sağlamak
D01- Konukları karşılamak
D02- Konukların bara uygunluğuna karar vermek
D03- Konukları yönlendirmek
D04- Konuklara içkiler hakkında bilgi vermek
D05- Konuklarla sohbet etmek
D06- Sigara/puro yakmak
D07- Konuklara yapılacak ikrama karar vermek
D08- Konuk şikayetleriyle ilgilenmek
D09- Konukları uğurlamak
E- Bar Servisini Kapatmak
E01- İçki ve diğer malzemeleri toplamak
E02- Bar makine ve ekipmanını temizlemek
E03- Tezgahı temizlemek
E04- Zayiatları rapor etmek
E05- Envanteri çıkartmak
E06- Kasayı kapatmak
E07- Satış raporu hazırlamak
E08- Servis malzemelerini dezenfekte etmek
E09- Çöpleri atmak
F-Mesleki Gelişime İlişkin Faaliyetleri Yürütmek
F01- Yardımcı elemanlara eğitim vermek
F02- Meslekle ilgili toplantı, seminer vb. faaliyetlere katılmak
F03- Meslekle ilgili yayınları, teknolojik gelişmeleri izlemek
F04-Meslekle ilgili hizmet içi eğitim, işbaşı eğitim vb. faaliyetlere katılmak



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder